7.B.106/2017

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 12., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
7.B.106/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 521-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Szakértői és tanúkihallgatásokkal folytatódik a tárgyalás, nem kizárható, hogy a bizonyítási eljárást befejezi a bíróság.

 

Vádirati tényállás: Az I. és a II. r. vádlottak testvérek, a sértettnek unokatestvérei, a cselekményt megelőzően baráti viszonyban álltak egymással. A sértett és a vádlottak élettársai a bűncselekmény idején prostituáltként dolgoztak. 2016. február 29-én a délutáni órákban a II. r. vádlott élettársa az 5-ös főút mellett állva kínált szexuális szolgáltatást, amikor összetalálkozott a sértett élettársával, akit elzavart az útról, mert konkurenciát jelentett a számára. Később a sértett az elzavart élettársával együtt tért vissza a helyszínre. Időközben az I. r. vádlott barátnője is odajött, a felek között durva szóváltás alakult ki.

Az I. és II. r. vádlottak barátnőik révén értesültek a történtekről, majd elmentek a sértett édesanyjához, hogy a sértettel tisztázzák a vitás kérdéseiket. A sértett nem volt otthon, így az I. r. vádlott a sértett beleegyezésével, a vádlott testvérének házába szervezte meg a találkozót. A sértett a barátnőjét az autóban hagyva bement a házba, ahol a vádlottakon kívül még rokonok is tartózkodtak. Az I. r. vádlott felelősségre vonta a sértettet korábbi viselkedéséért, melybe a II. r. vádlott is bekapcsolódott. A verekedésbe a vádlottak megütötték a sértett fejét. A sértettnek a házból való kimenekülését az I. r. vádlott akadályozta meg oly módon, hogy egy snitzert szegezett a földön fekvő sértett torkának és azt kiabálta, hogy elege van belőle és megöli őt. A sértett védekezett és megsérült a keze, de kimenekült a házból, majd barátnőjével elhajtott a helyszínről. A II. r. vádlott szintén távozott a lakásból, a maradók eltüntették a dulakodás nyomait. Az I. r. vádlott többször megvágta, vagy megvágatta magát valakivel, testvére pedig bejelentést tett arról, hogy megvagdosták az öccsét, ugyanakkor közölte, hogy nem ismeri az elkövetőt. A sértett az édesanyjához hajtott, aki szintén mentőt kért. A mentők a sértettet és I. r. vádlottat is kórházba szállították.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen