15.B.42/2016

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 27., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
15.B.42/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Fszt. 21-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                                  PERBESZÉD Várható!

 

Vádirati tényállás: Az I.-X. r. vádlottak közeli rokonságban állnak egymással. XI. r. M. T. J. vádlott 2015. év márciusának környékén egy éjjel DJ-ként dolgozott Vácon egy szórakozóhelyen. Ugyanezen időpontban és helyen együtt szórakozott az V. r. H. J., a III. r. H. Gy., és a II. r. K.A. vádlottakkal. A XI. r. vádlott a buli végén, a hajnali órákban táncolni kezdett, azonban tánc közben az V. r. vádlott kihívó viselkedése miatt, rövid szóváltást követően dulakodás alakult ki kettejük között. Erre a II. r. K. A. vádlott leköpte és megütötte a XI. r. vádlottat. A XI. r. vádlott elégtételt akart venni az ütésért, de III. r. H. Gy. vádlott közbelépésével a konfliktus aznap éjjel nem folytatódott.

A XI. r. vádlott 2015. november 1-jén dél körüli időben Vác belterületén véletlenszerűen találkozott a II. r. vádlottal, aki a kisboltból jött ki. Amint meglátta, eszébe jutott a korábbi sérelme, ezért közepes erővel a jobb arcfelén megütötte. Az ütés következtében II. r. vádlott jobb felső 1. és 2. fogai meglazultak, azokat később el kellett távolítani.

A XI. r. vádlott tartott II. r. vádlott családjának bosszújától és körbe telefonálta családtagjait és barátait, hogy menjenek el hozzá és egy esetleges támadás esetén segítsenek neki. A II. r. vádlott a pékségből a szüleihez ment, ahol az I. r. K. Zs. vádlott is tartózkodott. Családi körben elhatározták, hogy az eset miatt elégtételt vesznek, ezért értesítették a család többi tagját és más személyeket, körülbelül 5-10 főt.

I-X. r. vádlottak és ismeretlen társaik ütlegeket (botokat, szerszámokat,

szerszámnyeleket és vascsöveket) vettek magukhoz, és több személygépkocsival elindultak. Menet közben fenyegetően kiabáltak és viselkedtek. A két társaság között először szóváltás, majd verekedés alakult ki. Az összecsapás során 3-5 lövés dördült el, azonban a nyomozás során nem lehetett megállapítani, hogy ki és mivel lőtt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen