15.B.88/2018

Tárgyalás időpontja: 
2019. február 5., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Folytatólagosan, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
15.B.88/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Fszt. 21-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                              ELŐKÉSZÍTŐ ÜLÉS!

 

 

Vádirati tényállás: A vádlott a Nagykátai járásban lévő községben 2017-ben egyedül lakott egy lakóingatlanban. A ház körüli teendők ellátásában segítségére volt időszakos jelleggel egy asszony. A vádlott melletti házba 2015 novemberében költözött be egy család három gyermekével közöttük a kiskorú sértettel. A család és a vádlott kapcsolata 2017 év nyarán vált bizalmasabbá, miután a vádlott építési munkákban a család segítségére volt. Ezen időszakot követően több esetben előfordult, hogy a sértett édesanyja megkérte a vádlottat arra, hogy felügyeljen otthon maradt gyermekeire, így a kiskorú sértettre is.

Ugyanebben az időszakban a vádlott ingatlanával szemben, az utca átellenes oldalában lakott a vádlott volt veje, családjával, köztük a szintén kiskorú két leánygyermekkel, jelen ügy további sértettjeivel. A szülők a volt hozzátartozói kapcsolat miatt 2017 februárjától kezdődően a gyermekek felügyeletét több alkalommal rábízták a vádlottra, míg munkába mentek.

2017 áprilisában újabb család költözött a községbe két kiskorú leánygyermekkel a vádlott utcájába, akik több alkalommal megfordultak a vádlott ingatlanában. Ezen látogatások során a vádlott kihasználva a segítségére lévő asszony távollétét, illetőleg figyelmetlenségét, több alkalommal, a felügyletére bízott kiskorú sértetteket szexuálisan molesztálta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen