8.B.70/2017

Tárgyalás időpontja: 
2019. február 18., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
8.B.70/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 521-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A tárgyalás videokonferencia keretében zajlik, perbeszéd és ítélethirdetés várható!

Vádirati tényállás: A vádlottak közül az I. és II. r. vádlottak 2013 óta ismerősök. Az I. és III. r. vádlottak 2010-2011-ben ismerkedtek meg egy végrehajtási intézetben, ahol mindketten a büntetésüket töltötték. A IV. és V. r., valamint a VI. r. vádlottak barátok, a VII. r. vádlottal ismerősök.

Az I. r. vádlott 2015 januárjában megkérte a II. r. vádlottat, hogy keressen egy lakást, ahol a külföldi kapcsolatain keresztül – a kereskedés céljából beszerzett nagy mennyiségű, különböző fajtájú kábítószereket tárolnák. A vádlottak az érdi lakásban a kábítószerek mellett hamis euro bankjegyek értékesítésével is foglalkoztak, amelyeket a névérték 30 %-án vásároltak meg és általában a névérték 50-60 %-án adtak tovább a forgalomba hozatalban közreműködő bűntársaiknak. A lebukás veszélyének csökkentése érdekében az I. r. vádlott vádlott-társainak osztrák és belga hívószámú feltöltős telefonkészülékeket adott és rendszeresen gondoskodott a kártyák egyenlegfeltöltéséről. A csapat tagjai a mobilokon „virágnyelven” egyeztették rendeléseiket és a találkozók helyszíneit, az I. r. vádlott gondoskodott a telefonszámcserékről is. A kábítószerek adás-vétele Belgiumban történt, Magyarországra való szállítással.

2015. október 16-án Belgiumból Magyarországra tartott egy Mercedes típusú nyerges vontató, platóján 7 db belga forgalmi rendszámú használt személygépkocsival. A nyomozóhatóság Mosonmagyaróvár közelében kiállította a forgalomból a járműszerelvényt. Az ellenőrzés során a hatóság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre bukkant. Az érdi házban végrehajtott házkutatás során további kábítószereket, digitális mérlegeket, nagy összegű 500 EUR címletű hamis bankjegyeket, készpénzt és valutát, valamint telekommunikációs eszközöket foglaltak le.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: