8.B.46/2018

Tárgyalás időpontja: 
2019. február 27., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette
Ügyszám: 
8.B.46/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 524-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                                             ÍTÉLETHIRDETÉS VÁRHATÓ!

 

Vádirati tényállás: A vádlottak, akik 2016. június 7-én mindketten Cegléden laktak, nehéz anyagi körülmények között éltek, megélhetésüket biztosító rendszeres havi jövedelemmel nem rendelkeztek.

I.r. vádlott a ceglédi zöldségpiacon megismerkedett a 80 éves sértettel, akit ezt követően 2016. június 6-án délután is meglátogatott annak lakásában ahol az idős sértett egyedül, de jó körülmények között élt.

I.r. vádlott felajánlotta a sértettnek, hogy szívesen lenne az élettársa, odaköltözne a sértetthez, azonban a sértett ezt elutasította.

Később a két vádlott és a sértett, annak lakásán italoztak, majd a sértett pálinkájába nyugtatószert kevertek, aki ezt elfogyasztotta. Amikor a sértett megitta az alprazolam nevű hatóanyagú Xanax, vagy Frontrin nevű nyugtatót tartalmazó pálinkáját, attól rövid idő múlva elvesztette az eszméletét, öntudatlan állapotba került.

A két vádlott az ágyába fektette az öntudatlan állapotba került sértettet, majd jogtalan eltulajdonítási célból magukhoz vették a sértettnek különböző táskákban lévő porcelánjait, késkészletét, ollóját, más használati tárgyait, továbbá szatyrokba és táskákba pakolták a sértett további értékeit, így ruhaneműit, plédjeit, törülközőit, tisztítószereit, mosószereit, vérnyomásmérőjét, és az így megszerzett összesen kb. 30.000 Ft értékű dolgokkal távoztak a sértett házából.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen