16.B.9/2019

Tárgyalás időpontja: 
2019. március 29., péntek 08.30
Ügyszám: 
16.B.9/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 521-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                                 ELŐKÉSZÍTŐ ÜLÉS!

 

Vádirati tényállás: A vádlott 2018. július 19-én az esti órákban, otthonában elhatározta, hogy nagy mennyiségű készpénzt szerez úgy, hogy a Nagymaros-Visegrád vasútállomáson a jegypénztárost késsel fenyegetve a bevétel átadására kényszeríti őt. A vádlott abban bízott, hogy legalább egymillió forintot talál a pénztárban.

A vádlott ezért fekete hosszúnadrágot és kapucnis fekete felsőt húzott, valamint magához vett egy kb. 30 cm-es hosszúságú konyhakést és egy fekete, rövid ujjú pólót, utóbbit azért, hogy azt az arca elé kötve álcázza magát. A vádlott ezen túlmenően a cselekményt követően a menekülés megkönnyítése érdekében váltóruhát is összekészített és azt a Duna-parton elrejtette. Ezután az állomás épületéhez ment és figyelte, hogy a munkaidő végén mikor hagyja el a jegypénztáros a helyiséget.

A sértett éjszaka 11 óra körül készült hazamenni. A vádlott ekkor– a kapucniját mélyen a fejébe húzva, arcát a pólóval takarva - hátulról erősen megmarkolta a sértett vállát, a kést fenyegetően a sértett mellkasa előtt tartva, betaszigálta őt a jegypénztárba, majd eltorzított hangon többször felszólította, hogy „Nyissa ki a széfet és adja oda a pénzt!”. A sértett erre közölte a vádlottal, hogy nincs pénz a széfben, Mikor a vádlott meglátta, hogy a széf nyitva van és csakugyan üres, odalépett a pénztári íróasztalhoz, kiszakította a pénztárfiókot és abból elvitte az ott lévő 31.000,-forintot, majd futva elhagyta az állomás épületét. A sértett segítséget kért, az akkor az állomásra beérkező vonat mozdonyvezetőjétől. A vádlott a bűntett után az elkövetéshez használt ruhákat és kést a folyóba dobta. Az elvitt pénzt felélte, ezzel 31.000,-forint kárt okozva a MÁV-Start Zrt.-nek, amely nem térült meg.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen