16.B.20/2019

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 23., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
16.B.20/2019
Tárgyalás helyszíne: 
1146 Budapest, Thököly út 97-101. Budapest Környéki Törvényszék
Tárgyaló: 
521-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

               ELŐKÉSZÍTŐ ÜLÉS!

 

 

Vádirati tényállás: A vádlott 2017. április 8-án délután és kora este többedmagával egy Pest megyei településen születésnapot ünnepelt. 2-3 féldeciliteres röviditalt fogyasztott el, visszahúzódóan viselkedett, majd a társasággal együtt este 6 körül átment egy pincesörözőbe, ahol ettek és tovább italoztak. A vádlott további 2-3 üveg sört ivott meg. A szeszes ital hatására kötekedővé vált, ezért amikor a társaság este 9 óra körül visszaindult a parti helyszínére, megkérték a vádlottat, hogy menjen haza. A vádlott ennek nem tett eleget és a hazafelé úton tovább italozott kötekedett, egy ízben megütötte a sértettet, aki ezután elhagyta a helyszínt.

A vádlott azonban nem nyugodott meg, hangosan kiabált és időközben a ruházatából elővett egy a nyomozás során bűnjelként lefoglalt műanyag nyelű, ívelt alakú és karomszerűen elvékonyodó 11 cm pengehosszúságú kést. A késsel elkezdett hadonászni miközben az ott lakó másik sértett felé azt kiabálta, hogy „megöli”. A sértettnek sikerült a vádlottat a kapun kívülre terelnie, de ekkor a vádlott a rácsközön keresztül közepes erővel a sértett mellkasa felé szúrt, a késsel, ami 2-3 cm mélyen behatolt a sértett testébe. A sértett bement a házba értesítette a rendőrséget és a mentőket. Ez idő alatt a vádlott késsel átment a szemközti ház elé, ahol szintén kiabálni kezdett és megrugdosta a ház előtt parkoló személygépkocsit. A kiabálásra több szomszéd felfigyelt, akik közül az egyik körülbelül két méter távolságról gázspray-vel lefújta a tomboló férfit.

A helyszínre érkező rendőrök a randalírozó gyanúsítottat elfogták és előállították. A mentők este 10 órakor érkeztek meg a sértetthez, akit kórházba szállítottak és a sérülését ellátták. A szúrt sérülés vetületében a jobb tüdő, mint életfontosságú szerv található. Amennyiben a sértett nem hajolt volna hátra, a szúrás életveszélyes – adott esetben a sértett halálához vezető – sérülést okozhatott volna.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen