7.B.61/2018 További tárgyalás:2019. 05. 24. 8:30 óra

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 22., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
7.B.61/2018
Tárgyalás helyszíne: 
1146 Budapest, Thököly út 97-101. Budapest Környéki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 118-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

  Tanúkihallgatásokkal folytatódik a bizonyítási eljárás

 

Vádirati tényállás: Sz. A. vádlott 1987. október 31. és 2014. december 21. között rendőrként teljesített szolgálatot, majd leszerelését követően foglalkozott többek között magánnyomozással és őrzés-védelemmel is. A bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban élelmiszerkereskedelmi cégeknél dolgozott, ám számottevő jövedelme nem volt.

T. J. 1983-ban házasodott össze T. J-né sértettel, de kapcsolatuk a 2000-e s évek elején megromlott, külön költöztek, de nem váltak el. T. J. 2010-ben az addig a tulajdonát képező Kft. tulajdonjogának 70% a sértettnek, 30%-át közös gyermeküknek engedte át, de ügyvezetői pozíciójáról nem mondott le. A cég bankszámlája felett ő rendelkezett. A sértett 2016-ban le akarta váltani férjét az ügyvezetői tisztségből, ám lányuk ehhez nem járult hozzá. A sértett ezért valótlan tartalmú meghatalmazást hamisított, melynek segítségével döntött a cég végelszámolásáról és az ügyvezető lemondásáról. A bíróság később felfüggesztette a végelszámolás végrehajtását, majd hatályon kívül helyezte a végelszámolás elrendeléséről szóló határozatot, melyet az Ítélőtábla 2017. április 6-án emelt jogerőre.

A vádlott korábbi élettársa útján ismerkedett meg a sértett férjével és tudomást szerzett a köztük fennálló pénzügyi ellentétekről. Elhatározta, hogy hogy erre hivatkozva megpróbál pénzt szerezni a sértettől.

A vádlott megfigyelte vagy megfigyeltette a sértett lakóhelyét és szokásait, majd 2017. április 13-án a szigetszentmiklósi Lidl parkolóban beült a sértett gépkocsijába, amelyben a sértett egyedül tartózkodott. Bemutatkozás nélkül valótlanul állította, hogy a sértett férje 40 millió forinttal tartozik neki. A pénz kifizetését a sértett megtagadta. A vádlott a sértettel szemben nem alkalmazott fenyegetést, azonban, amikor a sértett ki akart szállni az autójából, azzal tartotta vissza, hogy a parkolóban várakozó társai nem lesznek olyan kíméletesek, mint ő.

Mivel a vádlott tartott cselekménye lelepleződésétől, elhatározta, hogy megöli a sértettet. Ennek érdekében újabb találkozót kezdeményezett, amire 2017. április 27-én a délutáni órákban került sor. Amikor a sértett beült a vádlott autójába a sértettel egy erdős területre hajtott, ott kiszállította az autóból, őt kisebb erővel ötször megütötte a fején, majd a zsebkésével háromszor megszúrta a hátán, egyszer a mellkasán és kétszer a nyakán. A sértett rövid időn belül a helyszínen elhalálozott.

Ezt követően a vádlott a sértett mobiltelefonját kikapcsolta és a táskájával együtt eltulajdonította. A sértett holttestét az elkövetés helyszínének közelében eltemette.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen