Aljas célból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 19., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Aljas célból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
16.B.22/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
5. emelet 521.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

folytatólagos tárgyalás, tanúk meghallgatása várható

Vádirati tényállás:

N. Á. vádlott és ifj. N. L. sértett unokatestvérek. Nevezettek között a kapcsolat 2017 februárjában megromlott, mivel a sértett elszerette a vádlott élettársát. Ettől kezdődően a vádlott telefonon és internetes úton gyakran megfenyegette a sértettet.

A sértett 2017. szeptember 8-án dél körül Gödöllőn személygépkocsival személyes ügyeket intézett. Ugyanebben az időszakban a vádlott, valamint két családtagja szintén személygépkocsival közlekedett Gödöllő belterületén.

Amikor a vádlott észlelte a sértettet az általa vezetett személygépkocsival üldözőbe vette. Az üldözés során mindkét jármű 90-100 km/h sebességgel haladt Gödöllő belterületén. Amikor a vádlott utolérte a sértett autóját, annak hátsó részével ütközött. A sértett járműve az ütközést követően megperdült, az út melletti vízelvezető árokba fordult és a tetejére állt. Az ütközés következtében a sértett az ülésből oldalirányba kiesett. A feje nagy, a felsőtestének jobb oldala közepes erővel a járműszekrénynek csapódott és az eszméletét elvesztette. Egy, a helyszín közelében közlekedő személy észlelte a balesetet és értesítette mentőket és a rendőrséget. A sértettet a helyszínre érkező mentők közvetlen életveszélyes állapotban szállították a budapesti Honvéd Kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek el rajta.

Az ütközést követően a vádlott továbbhajtott, nem győződött meg arról, hogy a sértett megsérült-e, a sértett számára nem nyújtott segítséget, a mentőket, illetve más hatóságot nem értesítette. Később az általa vezetett autó rendszámát leszerelték, majd a vádlott ismeretlen helyre távozott. A vádlottal szemben a nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen