A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 17., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
8.B.70/2017. további tárgyalás: 2019.06.18. 9:00 óra
Ügyszám: 
8.B.70/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
5. emelet 521.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

06.17. védői perbeszédek

06.18. ítélet várható

Vádirati tényállás:

A vádlottak közül I. r. és II. r. vádlott 2013 óta ismerősök. I. r. és III. r. vádlott 2010-2011-ben ismerkedtek meg egy végrehajtási intézetben, ahol mindketten a büntetésüket töltötték. IV. r. és V. r., valamint VI. r. vádlottak barátok, VII. r. vádlottal ismerősök.

I. r. vádlott 2015 januárjában megkérte II. r. vádlottat, hogy keressen egy lakást, ahol a külföldi kapcsolatain keresztül – kereskedés céljából – beszerzett nagy mennyiségű, különböző fajtájú kábítószereket tárolnák. A vádlottak az érdi lakásban a kábítószerek mellett hamis euró bankjegyek értékesítésével is foglalkoztak, amelyeket a névérték 30 %-án vásároltak meg és általában a névérték 50-60 %-án adtak tovább a forgalomba hozatalban közreműködő bűntársaiknak. A lebukás veszélyének csökkentése érdekében I. r. vádlott vádlott-társainak osztrák és belga hívószámú feltöltős SIM kártyákat adott telefonkészülékkel együtt, és rendszeresen gondoskodott a kártya egyenlegek feltöltéséről. A csapat tagjai a mobilokon „virágnyelven” egyeztették rendeléseiket és a találkozók helyszíneit, I. r. vádlott gondoskodott a telefonszámcserékről. A kábítószerek adás-vétele Belgiumban történt, Magyarországra való szállítással.

2015. október 16-án Belgiumból Magyarországra tartott egy Mercedes típusú nyerges vontató, platóján 7 db belga forgalmi rendszámú használt személygépkocsival. A nyomozóhatóság Mosonmagyaróvár közelében kiállította a forgalomból a járműszerelvényt. Az ellenőrzés során a hatóság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre bukkant. Az érdi házban végrehajtott házkutatás során további kábítószereket, digitális mérlegeket, nagy összegű 500 EUR címletű hamis bankjegyeket, készpénzt és valutát, valamint telekommunikációs eszközöket foglaltak le.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen