Kábítószer-kereskedelem bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 26., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
kábítószer-kereskedelem bűntette
Ügyszám: 
1.Fk.5/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Érdi Járásbíróság, 2030 Érd, Felső utca 43.
Tárgyaló: 
3. emelet I. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A II. és III. r. vádlott a cselekmény elkövetését megelőzően is ismerték egymást. A I. és II. r. vádlott 2017. Június 24-én egy házibuliban ismerkedett meg, ahol II. r. vádlott tudomására jutott, hogy I. r. vádlottól lehet kábítószert vásárolni. Ezért felkereste, hogy részére értékesítsen 1 gramm marihuánát. Ezt követően további 20 alkalommal vett tőle kábítószert. A kábítószer átadás mindig egy közeli óvoda mellett történt.
A III. r. vádlott üzent II. r. vádlottnak, hogy szerezzen neki az I. rendű vádlott 50 gramm marihuánát. Mikor megrendelte a kért mennyiséget, a III. rendű vádlott lemondta azzal, hogy nincs szüksége kábítószerre, viszont I. rendű vádlott közölte a vádlottal, hogy a kért árut mindenképpen ki kell fizetni. Közben a III. r. vádlott ismét meggondolta magát és újra megkereste II. rendű vádlottat, aki ezúttal közölte, hogy hagyják ki őt az üzletből.
2017. szeptember 17. napján 21 óra körüli időben Érden az I. r. vádlott átvett 100.000.- forintot II. r. vádlottól, azzal a céllal, hogy az összeg fejében az 50 gramm marihuánát adjon számára, azonban a kábítószer átadására nem került sor.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: