Rablás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 25., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette
Ügyszám: 
8.B.46/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
5. emelet 524. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Az I. és a II. r. vádlottak együtt laktak nehéz anyagi körülmények között, a megélhetésüket biztosító rendszeres havi jövedelemmel nem rendelkeztek az I.r. vádlott rokkant-nyugdíján kívül. Az I. r. vádlott 2016. június-a előtt két héttel ismerkedett meg a 80 éves sértettel a ceglédi zöldségpiacon, akit ezt követően délután is meglátogatott az otthonában. Az idős sértett egyedül, de jó körülmények között élt, mire az I. r. vádlott felajánlotta a sértettnek, hogy szívesen lenne az élettársa, odaköltözne a sértetthez, azonban a sértett ezt az ajánlatot elutasította. Az I. r. vádlott ezt követően még több ajánlat tett a sértettnek, majd 2016. június 7-én hazakísérte a lakhelyére, közben csatlakozott hozzájuk a II. r. vádlott is.

 

A vádlottak elhatározták, hogy megszerzik a sértett értékeit, és amikor beszélgetés közben a sértett megkínálta a vádlottakat pálinkával, a vádlottak nyugtatót tettek az idős sértett poharába. A sértett ezt megitta és rövid idő múlva elvesztette az eszméletét, öntudatlan állapotba került. A vádlottak az ágyába fektették az idős embert és magukhoz vették a sértett porcelánjait, késkészletét, ollóját, más használati tárgyait, továbbá szatyrokba és táskákba pakolták a sértett ruhaneműit, plédjeit, törülközőit, tisztítószereit, mosószereit, vérnyomásmérőjét és az így megszerzett összesen kb. 30.000 Ft értékű dolgokkal távoztak a sértett házából.

 

A sértett szomszédjának feltűnt, hogy a zárkózott, idegeneket a házába sohasem beengedő sértett ingatlanában nagy a mozgás. A két vádlottat a megpakolt táskákkal felszólították, hogy vigyék vissza azokat a sértett ingatlanába, mert, ha nem kihívják a rendőrséget. Ekkor a vádlottak visszavitték a szatyrokat a sértett udvarára, majd felültek kerékpárjaikra és távoztak a helyszínről. A szomszéd értesítette a sértett lányát. A kiérkező mentők az eszméletlen állapotban fekvő, a mérgezés tüneteit mutató idős embert azonnal kórházba szállították, ahol gyomormosást végeztek el rajta.

Megjegyzés: Ítélet várható!

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen