Gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2019. október 15., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
15.B.62/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Fsz. 21.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott és felesége 2012-ben összeházasodtak, kapcsolatukból négy gyermek született. A gyermekek nevelése, ellátása a feleségre hárult. A vádlott a gyermekek nevelésében nem vett részt, szabadidejében italozott, tévézett, internetezett. Az akkor 7 és 4 éves sértettek speciális nevelést igényeltek, mivel szellemi fejlettségük kissé elmaradt a koruktól. Az idősebb sértett 2018 tavaszán a nagymamájánál az egyik alkalommal a hűtő elektromos vezetékét, míg másik alkalommal a gumi gázcsövet vágta el, ezért fokozott felügyeletet igényelt volna.

2018. augusztus 13-án a sértettek kezébe került egy öngyújtó. Aznap a vádlott bezárkózott a szobájába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott, azt másra sem bízta rá. A sértettek először tévéztek, majd kimentek az udvarra játszani. A ház melléképületében egy kenyereszacskót gyújtottak meg, ami hirtelen lángra kapott. Az idősebb sértettnek sikerült kimenekülnie a melléképületből, a kisebbik sértett azonban megijedt és a fal sarkában összekuporodott, majd segítségért kiáltott.

A hatalmas tüzet látva az egyik szomszéd értesítette a tűzoltóka. A tűzoltók a mentés során már csak a kisfiú megégett holttestét találták meg.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem