Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 20., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
20.B.66/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
508-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

2018. elején a sértett megállapodott a vádlottal, hogy a sértett lakásába beköltözik annak fejében, hogy heti 10. 000 Ft-ot fog neki fizetni. A vádlott a megbeszélt díjat nem fizette rendszeresen, ezért a sértettel megromlott a viszonya, gyakran veszekedtek. A sértett felszólította őt, hogy költözzön el a lakásból, de ennek a vádlott nem tett eleget.

2018. június 25-én napközben, amíg a vádlott távol volt, a sértett a lakása előtt levő biztonsági rácsot leláncolta. Az ittas vádlott este 11 órakor ért a lakáshoz, és megpróbált bejutni, ekkor a szintén ittas sértett kihívta a rendőröket. Mire a rendőrök kiérkeztek, a vádlott elment a lakástól. A rendőrök távozása után a vádlott visszatért. Miután bejutott, kiabálva felelősségre vonta a sértettet, amiért kizárta őt. A sértett megmondta a vádlottnak, hogy nem akarta őt beengedni a lakásába, majd kiment a konyhába cigarettázni.

A vádlott utána ment és ököllel több alkalommal megütötte a sértett fejét. Amikor a sértett a földre esett, a vádlott rátaposott a mellkasára és belerúgott az ágyékába. Ezt követően a sértett felállt, ekkor a vádlott felkapott egy a konyhában levő kisebb recés élű kést és azzal kis erővel négyszer megszúrta a sértett alkarját. Majd felkapott egy fejszét és a sértett térde felé ütött. A sértett az ütést bal keze feltartásával próbálta hárítani.

Ezt követően a vádlott megnyugodott, és mindketten lefeküdtek aludni. Másnap reggel a sértett, miután felkelt, orvoshoz ment.

Megjegyzés: ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen