Emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 21., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
17.B.94/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
IV. em. 401-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

B. S. vádlott 2018. február 20. napján délután fél öt körül Vácott a vasútállomáson tartózkodott, amikor találkozott az egyik távoli rokonával, kk. B. Zs.-vel, akivel az épület előtt szóba elegyedett. Időközben odament hozzájuk K. L. sértett. A vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki, amelynek során a sértett meglökte a vádlottat, aki elesett.

Egy kávézó előtt ismét összetalálkoztak az ittas állapotban lévő vádlottal, aki újra vitatkozni kezdett a sértettel. A hangos szóváltás során a vádlott elővett két kést is, végül azonban a késeket eltette.

Nemsokkal ezután a sértett és kk. B. Zs. a váróteremben voltak, amikor újból megjelent a vádlott, aki a sértetthez lépett. Átölelte, valamit a fülébe súgott, közben a szabadon lévő kezével előrántotta a kést és a vádlottat mellkason szúrta. A szúrást követően a sértett a fájdalmában felkiáltott, letépte magáról a ruhát, majd miután látta a vérző sérülést a vádlottra támadt. Egy alkalommal orron ütötte B. S. vádlottat.

A mentőket és a rendőrséget a helyszínen tartózkodó biztonsági őr értesítette. A mentők a sértettet életveszélyes állapotban azonnal a kórházba szállították. A vádlott a vele szembeni intézkedést a helyszínen megvárta.

Megjegyzés: perbeszéd várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen