Orvvadászat bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 27., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Orvvadászat bűntette
Ügyszám: 
1.B.19/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
2030 Érd, Felső utca 43.
Tárgyaló: 
3. EMELET 1. TÁRGYALÓTEREM
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Az I. r. P. M. vádlott a hétvégi telkén gyümölcs darabokat, cefrét, sótömböt és kukoricát helyezett ki annak érdekében, hogy az arra bóklászó vadakat becsalja, majd kilőhesse őket.

Az I. r. vádlott telke egy vadásztársaság vadászterületéhez tartozik. Viszont I. r. és II. r. vádlottnak sem volt vadászati jogosultsága. Ennek ellenére 2015. augusztus 25-én az esti órákban I. és II. rendű vádlottak kimentek I. r. hobbi telkére, hogy vadakra lőhessenek. A kitett csalira hamar érkezett egy vaddisznó, amit I. r. vádlott ki is lőtt. A vadat egy szemeteszsákba csavarva az autóba tették, majd a telekről elindultak. Az illetékes vadásztársaság egyik tagja hallotta a lövést és nyomban a hang után eredt. A vadász az autójával eltorlaszolta az utat és felfigyelt az elpusztult vad tetemére. Ezután értesítette a rendőröket. A rendőrök nem találták meg a helyszínt, ahol a vadász megállította a vádlottakat. Ezért a vadász felszólította a vádlottakat, hogy kövessék autóját. A vádlottak egy szakaszon lassítottak, ahol a tetemet kidobták az autóból a bokrok közé, hogy a rendőrök ne találják meg náluk.

Ezt követően elindultak a beton út felé, ahol a rendőrökkel találkoztak. A vadásztársaság tagja később megtalálta a zsákba csomagolt állatot.

Megjegyzés: Perbeszéd, ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: