Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 6., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
8.B.70/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
1146 Budapest,Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
5. emelet 524. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A pultosként dolgozó M. M. II. r. vádlott 2017 májustától élettársi kapcsolatban volt T. L. I. r. vádlottal. Ebben az időszakban a munkahellyel nem rendelkező I. r. vádlott kábítószer-kereskedelemből tartotta el magát és alkalmanként fogyasztott is a szerekből. A II. r. vádlott 2017 júniusában szerzett tudomást élettársa tevékenységéről, majd ezt követően ő is értékesítette a kábítószert.

A BMW típusú személygépkocsijával közlekedő I. r. vádlottat a hatóság intézkedés alá vonta, amelynek során ruházatában tablettát, port, valamint növényi származékot találtak és foglaltak le a rendőrök. Továbbá az is kiderült, hogy a vádlott maga is fogyasztott kábítószert.

A munkával és jövedelemmel nem rendelkező B. P. III. r. vádlott 2018 februárjában tartozott az I. r. vádlottnak. Ezért a III. r. vádlott elhatározta, hogy bemegy édesanyja munkahelyére, hogy onnan értékeket tulajdonítson el, majd 2018. február 7-én éjjel egy lopott kulccsal bement a nő munkahelyére és onnan összesen 960.200. forint értékben tulajdonított el szépségápolási termékeket. Ezt követően a férfi felhívta az I. r. vádlottat, hogy felajánlja az eltulajdonított tárgyakat, amelyeket az I. és a II. r. vádlott megtekintett, majd a tartozásért cserébe elfogadták azokat. A vádlottak 2018. február 8-án a III. r. vádlott szomszédjától egy taposó gépet és más kisebb eszközt eltulajdonítottak el, hogy azokat tovább értékesítsék.

2018. március 2-án a járőrök ismét intézkedés alá vonták a személygépkocsijával közlekedő I. r. vádlottat, amelynek során megállapították, hogy a járművet bódult állapotban vezette, valamint a rendőrök kábítószert is találtak nála. Ezt követően a nyomozó hatóság az I. r. vádlottnál tartott kutatás során további kábítószereket talált és foglalt le.

Megjegyzés: Előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen