Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 17., péntek 10.00
Ügy tárgya: 
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
17.Fk.6/2019
Tárgyalás helyszíne: 
1146 Budapest,Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
4. emelet 401. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

P. J. I. r. vádlott és fk. H. J. I. II. r. vádlott ismerősök és mindketten Zsámbokon laktak.

2017. október 15-én 1 óra körül I. r. vádlott elindult a szálláshelyéről és egy Zsámboki ingatlan ajtajának üvegét egy vascsővel betörte, majd oda bement. A cselekményt a házban lakó sértett észlelte és rákiabált a férfira, aki ennek hatására eltávozott a helyszínről.

Ezt követően P. J. céltalanul bolyongott Zsámbokon, majd látta, hogy egy Deák Ferenc utcai ingatlanban - ahol a 88 éves sértett egyedül lakott - ég a villany. A sértett idős kora miatt rendszeres gondozásra, ápolásra szorult. Az I. r. vádlott bemászott a házba és a sértett által használt szobába ment, ahol a vascsővel az idős nőt többször fejen ütötte, majd közösült vele. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az I. r. vádlott ezt követően a házban kutatást végzett, majd a sértett környezetében levő ruhaneműt meggyújtotta és reggel 7 óra előtt, ismeretlen időpontban távozott a házból és a szállására ment.

I. r. vádlott, miután hazaérkezett, a vérrel szennyezett ruházatát levette és lefeküdt az ágyába.  A kora reggeli órákban I. r. vádlott közölte munkatársaival, többek között fk. H. J. I. II. r. vádlottal is, hogy „megölt egy idős nőt”. II. r. vádlott erre az I. r. vádlottnak a bűncselekmény elkövetésekor viselt kapucnis felsőjét, valamint a cipőjét a kályhába tette, hogy elégesse, azonban nem volt tűzgyújtó eszköz nála, így a ruházat megsemmisítésére nem került sor.                                                                                      

Megjegyzés: Zárt tárgyalás. Ítélet várható (nyilvános)

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen