Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 29., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
21.B.48/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 508. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlottak barátok voltak és vendégmunkásként dolgoztak Magyarországon. 2018 nyarán Dabason, tetőfedőként vállaltak munkát egy helyi vállalkozónál. A két vádlott 2018. július 4-én délután egy sörözőben alkoholt fogyasztottak.  Amikor a sörözőbe megérkeztek, a két román állampolgárságú sértett már ott tartózkodott.

F. I. P. I. r. vádlott és Ö. Cs. sértett szóba elegyedtek egymással, majd világnézeti ellentétek miatt összevesztek és fenyegetőzni kezdtek, emiatt a pultos rendre intette őket. A négy férfi ezt követően kiment az utcára, hogy verekedjenek egymással, ahol F. I. P. I. r. vádlott Ö. Cs.-t ököllel arcon ütötte. A férfi az ütéstől elesett, beütötte a fejét az aszfaltba és elvesztette az eszméletét.

Közben F. R. II. r. vádlott V. F. sértettet ököllel megütötte, majd hátba rúgta, amitől a férfi az aszfaltra esett. A vádlottak a verekedés után elhagyták a helyszínt. A sértettekhez a pultos mentőt hívott. A bántalmazás következtében a két sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. V. F. sértett esetében a koponyaűri vérzés következtében közvetett életveszélyes állapot alakult ki.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen