Emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 18., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Ügyszám: 
21.B.54/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 521. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

Az ügy lényege:

A vádlott a cselekmény idején Káván élt a sértettel és családjával közös házban, de külön házrészben.

A sértett és a vádlott egyaránt italozó életmódot folytattak, egymással rossz viszonyban voltak, többször összevesztek az ingatlan használatával kapcsolatban.

2018. augusztus 11-én Káván egy fesztiválra a sértett és a vádlott is kilátogatott, ahol mindketten nagy mennyiségű sört ittak. A vádlottnál volt egy 8, 5 cm pengehosszúságú kinyitható bicska is. A délután folyamán a sértett és a vádlott összeverekedtek, de ekkor szétválasztották őket. Estefelé a vádlott az elfogyasztott ital hatására egyre agresszívebbé vált.

A sértett fia megérkezett a fesztiválra, sört rendelt a pultnál, amikor a vádlott odalépett hozzá és egy sörrel telt műanyag poharat összeroppantott a kezével. Ekkor a férfi ellökte a pulttól a vádlottat, akit a sértett segített föl a földről. Miután a vádlott felállt, elővette a nála levő bicskát és azzal két alkalommal nyakon szúrta a sértettet, illetve a felkarján és a nyakán egy-egy metszett sérülést is okozott. A sértett a szúrások ellen a kezével próbált védekezni, ennek során a keze is megsérült. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás közben életét vesztette.

Megjegyzés: perbeszéd, ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen