Emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 27., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
6.B.71/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Földszint 20. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

Az ügy lényege:

A vádlott és a sértett ismerősök, mindketten építőipari munkásként dolgoztak, ugyanannak a munkáltatónak, de más beosztásban.

S. A. vádlott és F. Z. sértett 2018. szeptember 2-án együtt söröztek a sértett lakásán, ahol egyenként 10 üveg sört ittak meg. Amikor az ital elfogyott egy dabasi non-stop boltban további söröket vásároltak.

Este 7 óra körül a sértett belekötött a bolt előterében ülő vádlottba. A sértett a vádlottat ökölbe szorított kézzel fenyegette. A vádlott többször ellökte a sértetett, aki azonban mindig visszalépett hozzá. Később a vádlott felállt és közepes erővel megütötte a sértettet és a bolt előtti zöldségesládákra lökte. A sértett felkelve ismét a vádlottra támadt, aki a nyakánál fogva eltolta és leszorította a földre a bolt előtti parkolóban. Ezután a vádlott elengedte a sértettet és visszament a padhoz. Az időközben lehiggadt F. Z. sértett utána ment, majd újabb szóváltás következett. Ezúttal S. Á. megragadta a sértett nyakát, a falhoz szorította és 14 másodpercig ott tartotta. A sértett eközben elvesztette az eszméletét. Ekkor a vádlott nagy erővel a földre dobta a sértettet és elhagyta a helyszínt.

A sértett csak a véletlen szerencsének köszönhetően maradt életben.

Megjegyzés: ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen