Folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 26., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
7.B.71/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Fszt. 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

Az ügy lényege:

M. A. I. r. és O. N. II. r. vádlottak élettársak, kapcsolatukból 1997 és 2009 között öt lány és két fiú gyermekük született. A család nehéz anyagi helyzetben élt, gyakran a szomszédoktól kértek élelmiszert, többször előfordult, hogy a kiskorú gyermekek éheztek, illetve őket a vádlottak többször magukra hagyták, akár több napra is.

A vádlottak alkoholt is fogyasztottak, amivel a gyerekeket is megkínálták. A szülők a kiskorúak évszaknak megfelelő ruházatáról sem gondoskodtak, emiatt a gyerekek gyakran megbetegedtek, ilyenkor orvoshoz sem minden esetben vitték őket. Iskolába nem jártak rendesen. O.N. II. r. vádlott a kiskorúakat arra is rávette, hogy különféle élelmiszereket lopjanak el a boltból.

2007 és 2010 között a vádlottak a sértetteket többször bántalmazták, főként amikor alkoholt fogyasztottak.  Olyan is előfordult hogy jelenlétükben éltek szexuális életet. A vádlottak gyermekeikhez szexuális céllal is közeledtek.

A vádlottak a hét gyermekük gondozására és nevelésére vonatkozó kötelezettségüket súlyosan megszegték, amivel a kiskorúak testi, értelmi, erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztették. A vádlottak ezen magatartása negatív hatással volt a kiskorú sértettek egészséges fejlődésére. 

Megjegyzés: ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen