Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. június 24., szerda 12.30
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
7.B.61/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 521. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott 1987. október 31. és 2014. december 21. között rendőrként teljesített szolgálatot, majd leszerelését követően foglalkozott többek között magánnyomozással és őrzés-védelemmel is. A bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban élelmiszerkereskedelmi cégekben dolgozott, ám számottevő jövedelme nem volt.

A sértett házassága a 2000-es évek elején megromlott. Férjével külön költöztek, de nem váltak el. A férj korábban az addig a tulajdonát képező Kft. tulajdonjogának 70% a sértettnek, 30%-át közös gyermeküknek engedte át, de ügyvezetői pozíciójáról nem mondott le. A cég bankszámlája felett ő rendelkezett. A sértett 2016-ban le akarta váltani férjét az ügyvezetői tisztségből, ám gyermekük ehhez nem járult hozzá. A sértett ezért valótlan tartalmú meghatalmazást hamisított, melynek segítségével döntött a cég végelszámolásáról és az ügyvezető lemondásáról. A bíróság később felfüggesztette a végelszámolás végrehajtását.

A vádlott korábbi élettársa útján ismerkedett meg a sértett férjével és tudomást szerzett a köztük fennálló pénzügyi ellentétekről. Elhatározta, hogy hogy erre hivatkozva megpróbál pénzt szerezni a sértettől. A vádlott megfigyelte vagy megfigyeltette a sértett lakóhelyét és szokásait, majd 2017. áprilisában egy parkolóban beült a sértett mellé annak gépkocsijába. Bemutatkozás nélkül valótlanul állította, hogy a sértett férje 40 millió forinttal tartozik neki. A pénz kifizetését a sértett megtagadta. Amikor a sértett ki akart szállni az autójából, a vádlott azzal tartotta vissza, hogy a parkolóban várakozó társai nem lesznek olyan kíméletesek, mint ő. Mivel a vádlott tartott cselekménye lelepleződésétől, elhatározta, hogy megöli a sértettet. Ennek érdekében hamarosan újabb találkozót kezdeményezett. Amikor a sértett beült a vádlott autójába a sértettel egy erdős területre hajtott, ott kiszállította az autóból, őt kisebb erővel ötször megütötte a fején, majd a zsebkésével háromszor megszúrta a hátán, egyszer a mellkasán és kétszer a nyakán. A sértett a helyszínen életét vesztette. Ezt követően a vádlott a sértett mobiltelefonját kikapcsolta és a táskájával együtt eltulajdonította, a sértett holttestét az elkövetés helyszínének közelében eltemette.

Megjegyzés: iratismertetés és perbeszédek

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Kérjük, regisztrációját 2020. június 23-án 12.00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, vagy kendő, sál viselése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.