Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2020. június 29., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
15.B.15/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Fszt. 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A rokkantnyugdíjas, alkalmi munkákat végző és italozó életmódot folytató vádlott a tulajdonát képező biatorbágyi ingatlan területén álló egyik házban lakott, az ott üresen álló másik házába pedig a sértett korábbi megállapodásuk szerint beköltözött. A lakhatásért cserébe a vádlott heti 10.000 Forint bérleti díjat kért a sértettől. Amikor a sértett ezt nem tudta kifizetni, a vádlott ház körüli munkákat végeztetett vele. A sértett szintén alkalmi munkákból élt és alkoholizáló életmódja volt.

2019 elején a vádlott egy budapesti háznál takarítási munkát szerzett a sértettnek, ahol korábban maga a vádlott időnként javítási munkákra kapott megbízást.

A vádlott egy alkalommal súlyosan bántalmazta a sértettet azután, amikor a sértett fültanúja volt annak, hogy a vádlott pénzt kért a budapesti ház tulajdonosától és ezt a sértett azzal kommentálta, hogy „kell a vodkára”. A bántalmazás miatt a sértett 8 napon túl gyógyuló mellkasi sérülést szenvedett.

2019 áprilisában a fájdalmai miatt otthon pihent, majd később alkoholt fogyasztott. A vádlott aznap orvoshoz ment, közben többször próbálta elérni telefonon a sértettet, aki nem vette fel a telefont. Ezen a vádlott feldühödött, majd ittas állapotban hazaérve a sértettet számon kérte és elkobozta a telefonját. Ezt követően a vádlott a saját lakrészében benzines palackot vett magához, visszament a sértett házába és az ágyon fekvő sértettet lelocsolta majd meggyújtotta. A sértett el tudta oltani a tüzet, azonban 8 napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Kérjük, regisztrációját 2020. június 28-án éjfélig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, vagy kendő, sál viselése, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.