Előre kitervelten és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. július 9., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Előre kitervelten és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
6.Fk.40/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 20. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A sértettnek több különböző apától hét gyermeke született. 2001-ben költözött négy gyermekével, köztük a vádlottal, illetve testvérével és édesanyjával egy Pest megyei községbe. A sértett igazolt munkahellyel soha nem rendelkezett, lakhatását és egyéb költségeit a szüleitől és ismerőseitől kapott pénzből fedezte. Gyermekeivel gyakran kiszámíthatatlan módon viselkedett, illetve több esetben bántalmazta őket.

Időközben a sértett megházasodott, férjétől egy gyermeke született, azonban a kapcsolatuk megromlott és közös lányukkal együtt a férj elköltözött.

Később a sértett egy másik férfival létesített élettársi kapcsolatot, akitől szintén született egy gyermeke, azonban a kapcsolatuk megromlását követően elköltözött és magával vitte a közös lányukat. Nem sokkal ezután a sértett viselkedése miatt a sértett testvére, édesanyja, valamint két gyermeke – köztük a vádlott – is a költözés mellett döntött.

Miután az élettársával való szakítást nem tudta feldolgozni a sértett többször dührohamot kapott, majd öngyilkosságot kísérelt meg. Életét a szakszerű orvosi ellátás mentette meg, azonban az egészsége olyan mértékben károsodott, hogy ápolásra szorult. 2011-ben így a sértett édesanyja és két gyermeke – köztük a vádlott – visszaköltöztek a sértetthez. Időközben a sértett édesanyja elhunyt, két gyermekét pedig az iskolában rajtuk tapasztalt sérülések miatt nevelőszülőknél helyzeték el. A sértettel így már csak két gyermeke élt.

2013-ban a sértett ismét teherbe esett. A vádlott akkor már azon gondolkozott, hogy kiszámíthatatlan viselkedése miatt megöli a sértettet. 2013. szeptember 7-én, amikor testvére dolgozni ment és a sértett még aludt, a vádlott egy párnát helyezett a sértett arcára, amellyel megfojtotta őt. Ezután a vádlott az ingatlanuk mellett található emésztőgödörbe dobta a holttestet, a testre pedig két nagyobb ködarabot helyezett, hogy az elmerüljön az aknában lévő vízben, és így tettére ne derüljön fény.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

 

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Kérjük, regisztrációját 2020. július 8-án 12.00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, vagy kendő, sál viselése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.