Emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2020. július 7., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
8.B.60/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
521-es tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A 2020 óta tudathasadásos elmebetegségben szenvedő és több esetben pszichiátriai osztályon kezelt vádlott évek óta neheztelt egy közelében élő családra. Úgy vélte, hogy elvették a nyugdíját, ijesztgetik a kutyáját és „rosszat forralnak” ellene.

2019 decemberében a vádlott egy késsel ment el a család házához, a kapu előtt pedig a család megölésével fenyegetőzött. A család két tagja először az udvarból próbálta távozásra bírni a vádlottat. Kérésüknek a vádlott nem tett eleget, és tovább folytatta a fenyegetőzést. Ekkor a sértett a testvéreivel kiment a vádlotthoz az utcára, majd meglökte a vádlottat. A vádlott elesett, de rögvest fel is állt, majd egy késsel hadonászva a sértett felé indult. A sértett a kezeit felemelve hátrált, majd, amikor a vádlottal testközelbe értek, dulakodás alakult ki köztük. Eközben a vádlott mellkason szúrta a sértettet. Az esetbe egy szomszéd is megpróbált békítőleg beavatkozni, de a vádlott folytatta a sértett és családja szidalmazását és fenyegetését. Végül a sértettnek sikerült elvennie a vádlottól a kést, aki ellökte magától a sértettet és hazament.

A sértett az eset következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A súlyosabb, életveszélyes, vagy halálos eredmény elmaradása a véletlen szerencsének tudható be.

Megjegyzés: előkészítő ülés (távmeghallgatás)

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2020. július 6-án 12.00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, vagy kendő, sál viselése, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.