Szexuális erőszak bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. szeptember 18., péntek 09.00
Ügy tárgya: 
Szexuális erőszak bűntette
Ügyszám: 
1.Bf.302/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
401. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Korábbról a vádlott és a sértett nem ismerték egymást, a cselekmény idején találkoztak először.

2017 augusztusában a vádlott és felesége, illetve a sértett vendégségbe érkeztek házaspár barátaikhoz. Veszélyeztett terhességére hivatkozva a vádlott felesége azt kérte, hogy őt és a férjét ne abban a létrán megközelíthető padlásszobában helyezzék el, amelyben a korábbi látogatásuk alkalmával. Ennek a kérésnek a vendéglátók eleget tettek és a padlásszobában a sértettet szállásolták el.

Este először a vádlott felesége, illetve a vendéglátó páros női tagja ment el aludni, így a vádlott, a házigazda, valamint a sértett egy darabig hármasban beszélgettek és italoztak. Később, miután már mindenki nyugovóra tért, a vádlott bement a mély álomban alvó sértett szobájába, a nőre feküdt és szexuálisan közeledett felé. Ennek hatására a sértett felébredt és megkérte a vádlottat, hogy hagyja abba a cselekményt. A felszólításnak a férfi nem tett eleget, pedig a nő próbált elhúzódni. A vádlott csak többszöri felszólítást követően hagyta abba a sértett zaklatását és távozott a szobából.

Másnap hajnalban a sértett felébresztette a házigazdát, akinek beszámolt a történtekről. Mivel a vádlott feleségét nem akarták felzaklatni, ezért a házigazda a vádlottat négyszemközt vonta felelősségre és megkérte, hogy hagyja el a házukat.

Feleségének a sértett úgy számolt be a cselekményről, hogy az éjszaka folyamán tévedésből ment be a rossz szobába és adott puszit a sértettnek.

2017. szeptember 12-én a sértett a Váci Rendőrkapitányságon tett feljelentést a vádlottal szemben. Az ügyben a Váci Járásbíróság 2020. március 15-én hirdette ki elsőfokú ítéletét, amelyben a vádlottat szexuális erőszak bűntettében 2 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Megjegyzés: ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2020. szeptember 17-én 12.00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, vagy kendő, sál viselése, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.