Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. szeptember 23., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
6.B.74/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 20. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Az I.r. vádlott a IV.r. vádlott édesapja, a vádlottak mind rokoni kapcsolatban állnak egymással.

IV.r. vádlott 2016 óta élettársi kapcsolatban élt az egyik sértettel, amit a sértett nő családja nem nézett jó szemmel.

2018. november 27-én a IV.r. vádlott az utcán összetalálkozott élettársa testvérével és édesanyjával. Ekkor a IV.r. vádlott és élettársa testvére között szóváltás alakult ki, amiért a férfi számonkérte IV.r. vádlottat, mert szerinte rosszul bánik húgával. A beszélgetésről IV.r. vádlott beszámolt testvérének, a III.r. vádlottnak, aki ezen felháborodva még aznap felhívta telefonon IV.r. vádlott élettársának édesapját, majd közölte, hogy szólni fog I.r. vádlottnak is. Az I.r. vádlott a sértetti család részéről fenyegetésnek vette a történteket, majd facebook-os bejegyzésben tudatta a sértettekkel, hogy másnap leszámol velük.

Ezután a magát a nagykőrösi vajdának tartó I.r. vádlott telefonon kereste a sértetti családfőt és közölte, hogy a másik családnak be kell hódolnia neki, amire a férfi nem volt hajlandó. A beszélgetést követően az I.r. vádlott a másik négy vádlottal, illetve több ismeretlen személlyel együtt gépkocsiba ült és gumilövedékes puskával, gázpisztollyal, fémbotokkal, karddal és ütésre alkalmas eszközökkel felfegyverkezve egyenesen a sértetti család házához ment, hogy erődemonstrációval tekintélyt vívjon ki és elégtételt vegyen a korábbi fenyegetés miatt.

A házhoz érkezve kihívták és az utcára rángatták a IV.r. vádlott élettársának testvérét, akire a magukkal vitt fegyverekkel rátámadtak. A sértett segélykiáltását hallva a sértett testvére és édesapja is kijött a házból, ekkor a vádlottak őket is bántalmazni kezdték. A verekedés során a IV.r. vádlott élettársának testvére és édesapja védekezésként az I.r. vádlottat többször arcon ütötték, erre válaszul a többi vádlott súlyosan bántalmazta a két férfi sértettet. Ezt követően a vádlottak távoztak a helyszínről, mivel úgy gondolták, hogy a sértett édesapa életét vesztette, a fia pedig már nem képes visszatámadni.

Az eset után a sértett édesapa felesége és a szomszédjuk értesítette a rendőrséget és a mentőket.

A bántalmazás következtében mindkét férfi sértett részben 8 napon belül, részben azon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A súlyosabb, életveszélyes sérülés elmaradása csak a véletlennek köszönhető.

Az I.r. vádlott esetében is részben 8 napon belül, részben 8 napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2020. szeptember 22-én 12.00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, vagy kendő, sál viselése, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.