Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2020. október 2., péntek 13.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
7.Fk.67/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
521. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlottak közül egyikük büntetett előéletű, míg a másik két vádlott fiatalkorú. A három vádlott egy ócsai munkahelyen dolgozik, tartózkodási helyük munkásszálló.

2019. november 7-én este közösen indultak el munkahelyükről a munkásszállóra, majd onnan együtt egy dohányboltba mentek, hogy italt és cigarettát szerezzenek be. Italozásukat már a bolt előtt megkezdték, majd egy helyi kocsmában folytatták. Zárást követően a vasútállomásra indultak, útközben pedig az I.r. vádlott nyakában lévő hordozható hangfallal nagy hangerővel játszottak zenét, miközben a beszerzett alkoholokat fogyasztva hangoskodtak.

A vasútállomás várótermébe érve észrevették az ott tartózkodó, egy ideje hajléktalan életmódot folytató sértettet. A vádlottak korábban már ismerték az idős férfit, mivel egy munkahelyen dolgoztak vele és pár nappal korábban még a férfi is azon a munkásszállón lakott, ahol ők.

A vádlottak a váróteremben körül állták a sértettet, majd ok nélkül mindhárman több alkalommal bántalmazták. Az idős férfi nem ütött vissza, korára hivatkozva is próbált tiltakozni az ütések ellen. Miután abbahagyták a férfi bántalmazását, a vádlottak a zenét hangosan hallgatva a munkásszállóhoz indultak, a sértett pedig velük ellentétes irányba távozott.

A sértett ismerőse másnap reggel észrevette a sértett sérüléseit, aki elmesélte a történteket. Az ismerős tanácsára a sértett felkereste a körzeti orvost, ahonnan mentővel kórházba szállították és koponyasérülése miatt életmentő műtétre került sor. Az idős férfi azóta is kórházi kezelésre szorul, a bántalmazás következtében maradandó szellemi károsodást szenvedett.

A sértett életét az időben történt orvosi beavatkozás mentette meg.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Kérjük, regisztrációját 2020. október 1-én 12.00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, vagy kendő, sál viselése, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.