Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2020. október 19., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
8.Fk.57/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
5. emelet 524. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A négy vádlott rokoni kapcsolatban áll egymással és a brigádvezető sértett közvetlen irányítása alatt dolgoztak különböző építkezéseken.

2020. augusztus 5-én munkavégzés céljából a sértett és a négy vádlott gépkocsival haladt a kijelölt építkezés felé. Útközben megálltak, hogy a sértett igyon egy kávét. Ekkor az egyik sértett felvetette, hogy a főnökük hívja meg őket. Ezt a férfi visszautasította, mondván, hogy indulás előtt mindegyik beosztottjának adott pénzt élelmiszerre. Ezen a vádlottak felháborodtak, a legfiatalabb vádlott pedig bosszúból felhívta a sértett főnökét azzal, hogy a brigádvezető munkaidőben kocsmába ment.

Miután a kijelölt építkezésre értek a fiatalkorú vádlott kiabálni kezdett a sértettel. Amikor a brigádvezető felszólította, hogy hagyja abba, a fiatalkorú vádlott a sértett elé állva közölte, hogy ő nem kezd el dolgozni. Ekkor a sértett a kezét maga elé tartva eltolta a vádlottat, felszólítva, hogy menjen távolabb, hadd folytassa a munkakezdéshez a szerszámok kipakolását.

Társuk félretolását követően a többi vádlott a sértettre támadt, perceken keresztül bántalmazták, majd a magatehetetlen férfit egyedül hagyva, gépkocsival távoztak a helyszínről.

A sértett 8 napon túli sérüléseket szenvedett, közvetlen életveszélyes sérülés keletkezésének reális lehetősége az általános orvosszakértői tapasztalatok szerint fennállt. A súlyosabb sérülések elmaradása a vádlottakon kívül álló okoknak és a körülmények szerencsés alakulásának tudható be.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás - tanúkihallgatások és ügyészi perbeszéd várható

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2020. október 18-án éjfélig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját maszk viselése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.