Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2020. október 27., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
16.Fk.81/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
7. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

2019 októberében egy öt fős társaság kocsival indult egy házibuliba. Útközben leparkoltak, majd hárman – köztük a két vádlott – bementek egy közelben lévő dohányboltba, ahol az eladó a személyi igazolványukat kérte. A kiskorú vádlott rögtön kiment a boltból, ismerőse igazolta magát, a másik vádlott viszont csak a mobiltelefonján mutatott egy fényképet egy igazolványról, amit az eladó nem fogadott el. Ennek ellenére a vádlott továbbra is az üzletben maradt, két energiaitalt vett elő a hűtőből, majd azokat a magát már igazoló barátja elé tette. Ekkor az üzletben tartózkodó sértett védelmébe vette az eladót, aki egyik fiatalt sem szolgálta ki.

Távozóban a vádlott durva, trágár szavakat kiabált vissza az üzletbe. Amikor a sértett az ajtóból visszakiabált neki, vitába keveredtek, majd egy vásárlótársával a sértett üldözőbe vette az előle elfutó vádlottat. Amikor utolérték, a vádlott fenyegető mozdulatokat tett feléjük, egyszer meg is ütötte a sértettet, majd ismét elszaladt. A sértett nem érte utol, de közben a kiskorú vádlott mellé ért, akinek a pulóverjét megfogva társa nevét és címét követelte. Erre a kiskorú vádlott – aki rendszeresen vett részt küzdősport oktatáson – hátrálni próbált, majd megütötte a sértettet. Az ütés erejétől a férfi a betonra zuhant, eszméletét vesztette, bántalmazója pedig elfutott a helyszínről.

Közben a másik dohányboltos vásárló, utolérte a másik vádlottat és felszólította, hogy kérjen bocsánatot az üzletben történtek miatt. Ezt a férfi először nem tette meg, megütötte üldözőjét, majd nem sokkal később mégis bocsánatot kért és mindketten visszaindultak a parkolóba. Ekkor a dohányboltos vásárló észrevette, ahogy a kiskorú gyanúsított elfut a helyszínről, majd meglátta a földön fekvő, eszméletlen sértettet is, akihez mentőt hívott.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést is szenvedett, életét csak az időben érkező orvosi kezelés mentette meg.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás – tanúmeghallgatás várható

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2020. október 26-án 12.00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját maszk viselése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.