Tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2020. október 29., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
8.B.38/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
5. emelet 521. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott és élettársa együtt nevelték két közös lányukat, valamint az asszony korábbi házasságából született két kislányt. 2018 nyarán az egyik sértett az édesapjához költözött, édesanyjánál csak a hétvégéket és a nyarat töltötte.

2016 márciusa és 2019 májusa között – miközben élettársa a másik szobában tartózkodott a többi gyermekével – a vádlott többször odabújt a fiatalabb sértetthez és szexuálisan zaklatta őt. Ugyanígy tett több olyan alkalommal is, amikor autóval utazott a kislánnyal kettesben.

2018 nyara és 2019 májusa között a vádlott hasonló cselekményeket követett el az idősebb nevelt lányával is. Mindkét gyk. sértettet a vádlott többször megfenyegette, hogy ha beszélnek a történtekről megveri őket, emiatt a kislányok nem mertek szólni az édesanyjuknak.

2019 tavaszán az édesanyjuk megkérdezte a sértetteket, hogy a vádlott zaklatta-e őket, majd a nő kérdőre vonta és elküldte a férfit a házból. Ekkor még a vádlott annyira bizonygatta ártatlanságát, hogy az asszony végül visszafogadta.

2019 júliusában az édesanya ismét megkérdezte a fiatalabb lányát, aki a férfi újabb cselekményeiről beszélt neki. Mindezt a nő feldúlva mesélte el egy ismerősének, aki 2019. augusztus 5-én feljelentést tett a vádlott ellen a Dabasi Rendőrkapitányságon.

Megjegyzés: Ítélet várható

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

 

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2020. október 28-án 12.00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját maszk viselése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.