Emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. január 15., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Ügyszám: 
6.B.78/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 20. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott 2018 első felében a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte szabadságvesztés büntetését. A zárkában a vádlotton kívül kilenc fogvatartott – köztük a sértett – volt elhelyezve. A sértett 2018. július 21-én megtudta, hogy a vádlott felvitt magával a zárkába egy fűrészlapot, ezért felszólította, hogy azt tüntesse el, mert a fűrészlap tartása fegyelmi vétségnek minősül. Ezt a vádlott zokon vette, ezért amikor egy harmadik rabtársuk is bekapcsolódott a felelősségre vonásba, azzal dulakodni kezdett. A sértett azonban közéjük lépett és eltolta őket egymástól.

A vádlott ekkor a fiókjából elővette a Büntetés-végrehajtási Intézetben rendszeresített, 8,5 cm pengehosszúságú, heggyel nem rendelkező bicskáját - melyet korábban kiélezett - és a férfi irányába vágott vele. A sértett, aki nem látta, hogy a vádlott mit tart a kezében, előrehajolt, így a vágás az ő fülét találta el. A vádlott ezt követően azzal a felkiáltással, hogy „hullazsákba teszlek mindkettőtöket!” két alkalommal a sértett nyakának irányába vágott, melynek során egyszer a fülét, míg egyszer a nyakát találta el. Majd a sértett a kezével kicsavarta a kést a vádlott kezéből. Ezt követően segítséget kértek a felügyelőktől, akik a sértettet és a vádlottat is elvezették.

Megjegyzés: ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. január 14-én 12:00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját maszk viselése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.