Halált okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. május 7., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Halált okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
8.B.8/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
5. emelet 524. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A bűncselekmény idején a vádlott a szüleivel élt egy háztartásban. Édesapjával rendszeresen voltak konfliktusai, amelyek miatt a felek gyakran veszekedtek egymással. 2018 nyarán az apa két alkalommal kért rendőri segítséget fia agresszív viselkedése miatt, büntetőeljárás azonban egyik ügyben sem indult.

2019. szeptember 1-én a vádlott pontosan meg nem határozható okból szidalmazta a szüleit, majd édesapjával dulakodni kezdett. Ekkor a sértett önvédelmi célból egy kést vett fel a konyhapultról, azonban az eszközt a vádlott kicsavarta a kezéből, majd bántalmazta a sértettet. Ököllel és egy keményebb anyagból készült tárggyal ütötte meg az idős férfi arcát és fejét, amely miatt a sértett a földre esett. A kiabálásra egy szintén az ingatlanban élő férfi sietett be a helyiségbe, aki kiterelte onnan a vádlottat. A cselekmény során a vádlott hangosan szidalmazta, illetve életveszélyesen megfenyegette az édesapját. Többen az utcáról is hallották a történteket, így volt, aki rendőri segítséget kért, később pedig a sértett is így tett – magánindítvánnyal azonban nem kívánt élni a történtek miatt. Miután a mentők kórházba szállították a sértettet, az orvosok életmentő műtétet hajtottak végre rajta, azonban 2020. január 27-én a sérüléseivel összefüggésben kialakult kétoldali tüdőgyulladás, valamint keringési és légzési elégtelenség miatt a bántalmazott férfi elhunyt.

Megjegyzés: ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. május 6-án 12:00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját maszk viselése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.