Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. június 25., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
10.B.104/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
5. emelet 508. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

2019. március 11-én a vádlott építkezési munkához akart brigádot szervezni, ezért egy barátjával elment az egyik ismerőséhez, akinél a sértett és egy másik férfi is lakott. Amikor megérkeztek, a sértett nem volt otthon, így a vádlott a másik két férfinak ajánlotta fel a munkalehetőséget. Mivel a megkérdezettek kevesellték az órabért, így nem fogadták el az ajánlatot.  Távozását megelőzően a vádlott éles szóváltásba keveredett az ismerősénél élő férfival, aki egy fadarabot vett a kezébe és azzal sietett a vádlott után. Ekkor a vádlott a barátjával elhajtott a helyszínről, majd néhány órával később két ismeretlen férfit vett föl a kocsijába, akikkel visszahajtottak a konfliktus helyszínére. Időközben a sértett is hazaért és a házigazdával együtt indult kaput nyitni. Amikor a kapu kitárult, a vádlott félrelökte az ismerősét és megütötte a sértettet, mivel összetévesztette őt azzal a férfival, akivel korábban vitába keveredett.

Az ütéstől a sértett elesett, a fejét beverte a betonba és rövid időre elvesztette az eszméletét. Ekkor a vádlott és társai elhajtottak a helyszínről, a sértetthez pedig mentőt hívtak.

A bántalmazás miatt a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetetten életveszélyes állapotba került.

Megjegyzés: ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. június 24-én 12:00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját maszk viselése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.