Tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. július 7., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette
Ügyszám: 
10.B.39/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
5. emelet 508. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

2009 folyamán a vádlott élettársi kapcsolatot létesített és összeköltözött a sértett édesanyjával. 2013 elejétől kezdve a vádlott rendszeresen szexuálisan közeledett az akkor 14 éves sértetthez, akivel 2013 szeptembere és 2014. május 14. között – élettársa terhessége idején – heti rendszerességgel közösült. Bár a sértett vonakodva tett eleget a vádlott kérésének, tartva az ellenkezés miatti büntetéstől, inkább eltűrte a férfi cselekményét. Volt olyan alkalom, hogy a férfi kocsival egy erdős területre vitte a lányt és ott kényszerítette szexuális aktusra.

Időközben a vádlott egyre inkább birtokló, féltékeny magatartást mutatott a sértett felé. Mivel a sértett továbbra is kerülni akarta a konfliktusokat, ezért inkább alávetette magát a férfi akaratának, ám 2014. május 14-ét követően közölte, hogy nem közösül vele többet.

2015 decemberében a sértett közelebbi kapcsolatot létesített egy fiúval. Ezt a vádlott rossz néven vette és többször sértegette, szidalmazta a sértettet. 2017 végén a sértett felkeresett egy pszichológust, akinek a nevelőapja cselekményeiről is mesélt. Erről a pszichológusnő – a vonatkozó előírások alapján – tájékoztatta a páciense édesanyját, majd közölte, hogy a történteket a gyermekvédelmi szolgálatnak is jelzi.

Büntetőeljárás a Veresegyházi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat 2018. február 13-i jelzése alapján indult az ügyben.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás, a vádlott és a sértett kihallgatása várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. július 6-án 22:00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját maszk viselése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.