Fk. H.Z. + 1 fő

Tárgyalás időpontja: 
2021. augusztus 25., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
15.Fk.118/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlottak 2019. augusztus közepén ismerkedtek meg, egymással szexuális kapcsolatot alakítottak ki, majd a fk. vádlott az idősebbhez költözött.

2019. szeptember 7-én a két férfi előzetes, internetes egyeztetés alapján egy szórakozóhelyen találkozott a sértettel. A terheltek nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd az idősebb vádlott lakására mentek. Ott a három férfi szexuális cselekményt folytatott. Miután a sértett ezzel felhagyott, a két terhelt több alkalommal, hosszasan és különböző módon bántalmazta, megalázta, életveszélyesen megfenyegette és szexuális cselekményre kényszerítette őt. A történtek egy részét az idősebb vádlott telefonnal videóra vette, majd a két terhelt a pénze és a telefonja átadására szólította fel a sértettet.

Másnap hajnalban a két vádlott életveszélyesen megfenyegette és egy pénzautomatához kísérte a sértettet, aki azonban az eszközből nem tudott pénzt fölvenni. Ezt követően erőszakkal visszavitték a férfit a lakásukra, ahol mobiltelefonnal egy zsarolására alkalmas videót készítettek róla. Amikor a felvétel elkészült, az idősebb vádlott közölte vele, hogy amennyiben nem utal át neki minden hónapban 150.000 Ft-ot, akkor a felvételt megmutatja a rendőröknek. Végül a sértettnek néhány órával később sikerült elmenekülnie.

A bántalmazások következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetetten életveszélyes állapotba került.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. augusztus 24-én 12:00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, illetve a tárgyalóteremben maszk viselése nem kötelező, a kihelyezett kézfertőtlenítő használata ajánlott.