Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. szeptember 1., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
15.B.92/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

2019 májusában a sértett egy buszmegállóban várakozott, ahol szóváltásba keveredett egy ismeretlen nővel. Védelmére az éppen ott tartózkodó vádlott és annak barátja sietett, majd hazakísérték a nőt. Ezt követően néhány javítási munkát is elvégeztek nála, majd felajánlották neki, hogy a jövőben is szívesen segítenek a lakókocsija körül rendet tartani. Később a vádlott és a sértett között szorosabb viszony alakult ki, rendszeressé váltak a találkozók, amelyek során gyakran nagyobb mennyiségű alkoholt is fogyasztottak. Kapcsolatuk 2019 nyarán romlott meg, amikortól nézeteltéréseik, vitáik során a vádlott gyakran bántalmazta a sértettet – így tett 2019. június 6-án is.

Másnap a vádlott és egy barátja alkoholt fogyasztottak, majd a sértettel együtt kimentek egy játszótérre, ahol a vádlott találkozott a gyerekével és volt élettársával. Ennek során a vádlott egy alkalommal magához húzta és erőszakkal megcsókolta a sértettet azért, hogy féltékennyé tegye a volt élettársát.

Később, miután hazatértek a vádlott dühös lett, mivel úgy vélte, a sértett viselkedése miatt nem sikerült kibékülnie a volt élettársával és ezért a sértettet több alkalommal megütötte.

2019. június 8-án a sértett a bántalmazás miatt egész nap rosszul érezte magát és nem kelt fel. Bár a vádlott mellette maradt, orvost nem hívott hozzá, majd egy nappal később elutazott otthonról. A nőre a férfi nagynénje talált rá, aki értesítette a mentőket. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett és közvetett életveszélyes állapotba került.

Megjegyzés: ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. augusztus 31-én 12.00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, illetve a tárgyalóteremben maszk viselése nem kötelező, a kihelyezett kézfertőtlenítő használata ajánlott.