Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. szeptember 1., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
10.B.58/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
5. emelet 508. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott és a sértett egy házban, de külön lakrészben laktak. Előbbi a családjával a pincét és az emeleti részt használta, míg a nő a magasföldszinti részen élt az élettársával. Mindkét fél otthona saját bejárattal rendelkezett.

Mivel a vádlott és a sértett között rendkívül rossz viszony alakult ki, konfliktusaik miatt többször kellett már riasztani a rendőrséget. Emellett 2018 novemberétől az asszony csak egy paprikasprayvel merészkedett ki az udvarra, mert félt a vádlott kutyájától.

2018. december 22-én a sértett nehezményezte, hogy a vádlott lakrészéből hangos zajok szűrődnek át a lakrészükbe. Amikor a vádlott fia épp távozott édesapja lakásából, a sértett ezt szóvá is tette neki. Nem sokkal később a nő már az udvarra indult, hogy a vádlottat is számon kérje, akivel a lépcső előtti fedett részen került szembe. Ekkor az asszony a kezét feltartva jelezte, hogy a vádlott álljon meg, amit a terhelt megtett, majd miközben azt nehezményezte, hogy a sértett feltartja őt, a lépcső alól magához vett egy hegyes plexi darabot, amellyel hasba szúrta a sértettet. A sérült nő a kezében lévő paprikasprayvel a férfi arcába fújt, majd visszament a lakásba, ahol az élettársa riasztotta a mentőket.

Az őt ért bántalmazás során a sértett 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét csak az időben érkező, szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Megjegyzés: ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. augusztus 31-én 12:00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, illetve a tárgyalóteremben maszk viselése nem kötelező, a kihelyezett kézfertőtlenítő használata ajánlott.