Különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2021. szeptember 2., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
7.B.35/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Miután a vádlottat 2017. júniusában az életfogytig tartó fegyházbüntetéséből feltételesen szabadságra bocsátották, Dunakeszire, egy lakókocsiba költözött az élettársával.

2019-ben a terhelt megismerkedett a sértettel, aki hajléktalan életmódot folytatott, ezért a vádlott felajánlotta neki, hogy költözzön be a lakókocsijába. Ezt követően a két férfi között egyre több konfliktus alakult ki, mivel a sértett nem dolgozott és gyakran hagyott maga körül rendetlenséget. Emiatt a vádlott gyakran bántalmazta őt.

2020. július 14-én a sértett ebédet főzött a lakókocsiban, amelyet a vádlott élettársával és egy másik férfival fogyasztott el. Nem sokkal később a vádlott ittas állapotban érkezett meg közéjük, majd dühösen felrótta a sértettnek, hogy nem mosogatott el és ismét rendetlenséget hagyott maga után. Mindeközben megrúgta a sértettet, majd magához vett egy kést, amellyel mellkason szúrta a férfit, végül pedig távozott a helyszínről.

Másnap a sértett sérülését a Magyar Vöröskereszt hajléktalan gondozó szociális munkása észlelete, aki értesítette a hatóságot, ezt követően pedig a férfit mentők szállították kórházba.

A terhelt cselekménye következtében a sértett közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, amely miatt a halál bekövetkezésének reális veszélye fennállt – ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. szeptember 1-én 12:00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, illetve a tárgyalóteremben maszk viselése nem kötelező, a kihelyezett kézfertőtlenítő használata ajánlott.