Tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. szeptember 17., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi, befolyási viszonyával visszaélve, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette
Ügyszám: 
15.B.37/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146, Bp. Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Miután a vádlott családi kapcsolati megromlottak, depresszió alakult ki nála, amely miatt rendszeres kezelés alatt állt, áll. 2015-ben újraházasodott.

2013 decemberében a vádlott egy ismerőse segítségével adott fel egy hirdetést, amelyben életjáradéki szerződés céljából várta egy kisgyermekes nő jelentkezését. Végül egy kétgyermekes édesanyával sikerült megegyeznie.

2014 júniusában a hirdetésre jelentkezett nő idősebb – akkor 14 éves – lánya, illetve a vádlott és a vádlott későbbi felesége között szoros érzelmi kapcsolat alakult ki. Egy alkalommal, amikor a kislány a terhelt otthonában vendégeskedett, a vádlott magához hívta őt és közölte vele, hogy ha nem szeretne rosszat a szüleinek és azt akarja, hogy a háza az övék legyen, akkor hagyja neki, hogy megsimogassa. Ezt követően a férfi szexuálisan zaklatta a sértettet, aki félelmében nem mert ellenállni. Amikor a vádlott abbahagyta a cselekményét, közölte a sértettel, hogy ez a közös titkuk kell, hogy maradjon, ellenkező esetben végez vele és a szüleivel is.

2014. június 22-től a sértett és családja mintegy 2 hétig laktak a vádlottnál és partnerénél, majd elköltöztek. Az együttélés időszakában a vádlott többször felszólította a sértettet, kérjen engedélyt az édesanyjától arra, hogy vele aludhasson. Ezen alkalmakkor a terhelt különböző szexuális cselekményekre vette rá a sértettet.

A vele történteket a sértett 2015 júliusában mesélte el szüleinek.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás – vádlotti kihallgatás várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. szeptember 16-án 12:00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, illetve a tárgyalóteremben maszk viselése nem kötelező, a kihelyezett kézfertőtlenítő használata ajánlott.