B.K. + 4 fő

Tárgyalás időpontja: 
2021. október 20., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
20.Fk.13/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Az I. r., a II. r., a III. r. és a IV. r. vádlott 2019. december 27-én Dunavarsányba utaztak, hogy hosszabb időt töltsenek a II. r. vádlott édesapjánál. Szilveszterkor csatlakozott hozzájuk az V. r. fk. vádlott is és az este folyamán mindannyian fogyasztottak alkoholt.

Időközben a II. r. vádlott összeveszett az édesapjával, akivel az I. r. vádlott dulakodni kezdett. A konfliktus miatt a vádlottaknak távozniuk kellett a házból.

Ekkor az V. r. vádlott azt javasolta, hogy menjenek az egyik ismerőse, a sértett házához, és onnan – akár bűncselekmény útján is – szerezzenek pénzt.

Amikor a sértett házához értek, a vádlottak bekiabáltak neki, de mivel nem érkezett válasz, ezért az I. r. és a III. r. vádlott bemászott a kerítésen, kinyitották a nagykaput, beengedték a társaikat és mindannyian a garázsba mentek. Miután az ittas állapotban lévő sértett ezt észlelte, először beszélgetni, majd italozni kezdett a vádlottakkal. Később a házigazda összeveszett a II. r vádlottal, akit a társaival együtt távozásra szólította fel.

Bár az 5 fős társaság elhagyta a helyszínt, elhatározták, hogy visszatérnek, megölik a sértettet, elveszik a pénzét és külföldre mennek.

Amikor visszamentek, az I. r. vádlott vállal belökte a bejárati ajtót, majd megütötte az erőszakos behatolás miatt őt kérdőre vonó sértettet. Emiatt a sértett elesett, a fejét egy virágtartóba ütötte és eszméletét vesztette. Kicsivel később már minden vádlott értékek után kutatott a házban. Amikor a sértett magához tért, a III. r. vádlott egy késsel a sértett arcát és csípőjét is megsebesítette, majd a vádlottak kisebb megszakításokkal bántalmazni kezdték a magatehetetlen férfit, miközben azt követelték tőle: árulja el, hol van a pénze.

A sorozatos bántalmazások után az I. r. és a II. r. vádlott egy több mint 50 kg-os étkezőasztalt borított a sértettre, aki később életét vesztette.

Nem sokkal éjfél után a vádlottak különböző értéktárgyakkal távoztak a házból és a vérrel szennyezett ruháikat elégették.

A sértett holttestét 2020. január 4-én találták meg.

Megjegyzés: tanúkihallgatás várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. október 19-én 12:00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, illetve a tárgyalóteremben maszk viselése nem kötelező, a kihelyezett kézfertőtlenítő használata ajánlott.