L.G. + 1 fő

Tárgyalás időpontja: 
2021. október 22., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
A bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
20.B.53/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
508. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlottak anya-fiú kapcsolatban állnak egymásal. Mindketten köszönőviszonyban voltak a sértettel.

2019. szeptember 6-án a II. r. vádlott megjelent a sértett házánál. Amikor a mozgásában korlátozott sértett a kapuhoz ért, a nő közölte, hogy a külön lakrészben, bérlőként élő ismerősével szeretne beszélni, ezért hadd menjen be. Miután ezt a sértett megtagadta, az asszony dühös lett, kiabálni kezdett a sértettel, majd leköpte őt.

Néhány órával később az I. r. vádlott egy fejszével jelent meg a sértett házánál, ahova behatolt. Nem sokkal később követte őt az édesanyja, a II. r. vádlott is. Miután mindketten bejutottak a házba, az előszobában szembetalákoztak a sértettel. Ekkor az I. r. vádlott a fejszével többször megpróbált lesújtani a sértettre, míg a II. r. vádlott egy söprűnyéllel ütötte meg a férfit. Mindeközben az I. r. vádlott szidta és életveszélyesen megfenyegette az áldozatát. Végül arra szólította fel a férfit, hogy térden állva kérjen bocsánatot az édesanyjától. Miután a sértettnek sikerült kitérnie a fejszecsapások elől, félelmében megtette, amire a támadója kérte és bocsánatot kért a nőtől.

Az eset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, viszont az őt ért támadás miatt súlyosabb, a halálával járó eredmény is reálisan bekövetkezhetett volna.

Megjegyzés: elkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. október 21-én 12.00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, illetve a tárgyalóteremben maszk viselése nem kötelező, a kihelyezett kézfertőtlenítő használata ajánlott.