T.G. + 1 fő

Tárgyalás időpontja: 
2021. november 17., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette
Ügyszám: 
6.B.76/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 20. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

2019 októberében a két terhelt megállapodott abban, hogy kábítószerek értékesítéséből keresnek pénzt – mindezt úgy, hogy az amfetamint maguk állítják elő. Ehhez azonban egy ingatlanra volt szükségük. Ekkor az I. r. vádlott egy ismerőse elárulta, hogy egy olyan férfitól bérel házat, aki életvitelszerűen az Egyesült Államokban tartózkodik. Mivel ebben az időben a bérlőnek börtönbe kellett vonulna, a terhelt felkereste a ház tulajdonosát, hogy szívesen rendben tartaná az ingatlant, fizetné a számlákat, sőt ki is bérelné. Bár az ingatlan bérbeadásába a tulajdonos nem egyezett be, azt elfogadta, hogy az I. r. vádlott vigyázzon az otthonára.

Ekkor az I. r. és a II. r. vádlott amfetamin előállítására és kábítószerek értékesítésére rendezkedett be a házban, a tevékenységet pedig 2019 októbere és 2020 februárja között végezték.

2020. február 5-én a két férfi csaknem 40 kg amfetamint állított elő, majd a kiporciózott drogokat járművükbe tették, hogy értékesítsék azokat. Tervük megvalósításának azonban rendőri intézkedés vetett véget.

Ugyanazon a napon a rendőrök átkutatták a két férfi által használt ingatlant, ahol drogok előállításához és értékesítéséhez szükséges eszközöket, valamint kábítószereket foglaltak le.

Később, 2020 júniusában, amikor a ház tulajdonosa Magyarországon tartózkodott, további kábítószereket talált az otthonában, amit haladéktalanul jelzett a hatóságnak.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga
06-70/371-1410
gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu
sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu
http://budapestkornyekitorvenyszek.birosag.hu

A tárgyalás látogatása a járványügyi szabályok maradéktalan betartása érdekében sajtóregisztrációhoz kötött!

Regisztrációt csak a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban tudunk elfogadni!

Kérjük, regisztrációját 2021. november 16-án 12:00 óráig a sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu címre küldje meg!

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját maszk viselése kötelező és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata ajánlott.