B.K.I.

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 6., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
20.B.3/2022
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
508. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott és a sértett alkoholista életmódot folytattak, több évtizede tartó házasságuk konfliktusokkal és rendszeres összetűzésekkel terhelt volt. Veszekedéseik gyakran tettlegességig fajultak. Ennek ellenére a felek erősen függtek egymástól. Háztartásbeliként a nő az otthoni feladatokat látta el, azonban gyakran sérelmezte, hogy ezért nem kap megfelelő elismerést, továbbá azt, hogy a férje nem végzi el a nehezebb munkákat a ház körül.

2020. szeptember 8-án a férfi és a nő alkoholt fogyasztottak, majd a férj nekiállt vacsorát készíteni, azonban a felesége ebben többször megzavarta, arra hivatkozva, hogy a főzéshez használt eszközt ő vásárolta. Nem sokkal később a házaspár között hangos vita robbant ki, majd az asszony egy konyhakéssel szívtájékon, mellkason szúrta a sértettet. Ekkor a férfi elvette a kést a vádlottól, akit néhány alkalommal megütött. Nem sokkal később leült vacsorázni, majd rosszul lett és lefeküdt. Sérülése iránt az asszony nem érdeklődött, azonban a pár kiskorú lánya szemtanúja volt a történtek egy részének és értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Az eset következtében a férj nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett és közvetett életveszélyes állapotba került.

Emellett a hosszabb időn át zajló családi krízis, szülei folyamatos vitája, veszekedése, alkoholizáló magatartása, valamint a 2020. szeptember 8-án történtek a házaspár kiskorú lányának pszichés fejlődését megterhelték, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztették.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen