H.L.

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 26., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Elkövető felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette
Ügyszám: 
7.B.67/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
508. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

2018-ban a kk. sértett szüleivel és testvéreivel Dömsödre költözött, ahol a család megismerkedett a vádlottal, annak feleségével és gyermekeikkel. Mivel a sértett szülei rossz anyagi körülmények között éltek, a terhelt különböző módon nyújtott nekik segítséget. Közben a sértett és a testvére időnként látogatóba jártak át a férfihez.

Később a vádlott az interneten keresztül kezdett el üzeneteket küldözgetni a sértettnek, akinek szerelmet vallott és igyekezett arra rávenni, hogy látogassa meg őt olyankor, amikor a férfinak csak az a gyermeke tartózkodik otthon, aki fogyatékkal él. Egy ilyen alkalommal a terhelt arra kérte a sértettet, hogy vetkőzzön le azért, hogy együtt tudjon fürödni a kutyájával a kádban. Mindeközben a férfi fényképeket készített róla.

2019 folyamán, amikor az akkor 11 éves sértett a terheltnél tartózkodott, a férfi felvetette, hogy játszanak „orvosost”. Eközben megpróbálta a kislányt szexuális cselekményre rábírni. Amikor ijedtében a sértett távozni akart, a vádlott ezt megakadályozta, ismét szexuális céllal közelített felé, majd végül elengedte a lányt. Otthon a sértett beszámolt a szüleinek a történtekről.

Később a kislány közölte a férfival, hogy a szülei eltiltották tőle. Ennek ellenére a férfi egészen 2020. június 27-i elfogásáig, az interneten keresztül kapcsolatban maradt a sértettel. Üzeneteket írt számára, virágot küldött neki, illetve újabb személyes találkozókra akarta rábírni. Továbbá azt is el akarta érni, hogy a sértett intim fotókat küldjön magáról.

Miután tudomást szerzett a fenti cselekményről, a Dömsöd-Áporka-Apaj Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat képviselője tett feljelentést az ügyben.

 

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen