K.CS. + 2 fő

Tárgyalás időpontja: 
2022. április 26., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
4.B.59/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 20. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Az I. rendű vádlott 2017 végétől különböző típusú kábítószereket vásárolt, így speed port, marihuánát, kokaint, és ecstasy tablettát. Ezeket legalább 9 személynek értékesítette, közük a III. rendű és a II. rendű vádlottnak. Utóbbi férfinak eleinte csak fogyasztás, majd később tovább értékesítés céljából.

2018. október 10-én a II. rendű vádlott a legutoljára beszerzett árut a Balatonra akarta vinni, ezért az egyik barátjától – a benzinköltségért cserébe – fuvart kért. Útközben a rendőrök állították meg az autót, amelyet átkutattak, majd a II. rendű vádlott táskájában talált kábítószert lefoglalták. Nem sokkal később a nyomozók az I. rendű vádlott otthonához mentek, ahol szintén kábítószereket és azok előállításához szükséges eszközöket foglaltak le, azonban az ott élő terheltet még nem tudták elfogni.

2018. október 11-én a III. rendű és az I. rendű vádlott épp egy kocsit javítottak, amikor egy rendőrautó és két civil jármű közeledett feléjük. Mivel az I. rendű vádlott attól tartott, hogy vele szemben akarnak intézkedni, megkérte a társát, hogy szaladjon fel az emeletre és dobja ki az ablakon a kábítószereket tartalmazó táskáját. Ekkor a III. rendű vádlott egy ablakpárkányra rejtette a táskát, azonban a nyomozók észrevették, lefoglalták a csomagot, a két terheltet pedig elfogták.

Elfogásukat megelőzően mindhárom vádlott fogyasztott kábítószert.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás – perbeszédek és ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen