K.M.

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 20., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette
Ügyszám: 
7.B.88/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
508. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

2019. szeptember 21-én a vádlott egy presszóban ünnepelte a névnapját a barátaival. Mulatozás közben italozott, majd beszélgetésbe elegyedett a szomszédasszonyával, aki azt mesélte neki, hogy az élettársa egy vita közben megütötte őt. Nem sokkal később a nő élettársa – a sértett – is megjelent a helyszínen. Tőle a vádlott számon kérte a nő bántalmazását. Miután a sértett azt válaszolta, hogy a terhelt foglalkozzon a saját dolgával, a két férfi között vita alakult ki szomszédságuk – a vádlott kertjének végén elhelyezett trágya, illetve egy átlógó faág – miatt is. Ezt követően a sértett távozott a presszóból.

Később a terhelt egy baltát vett magához, majd a sértett és élettársa otthonához ment, ahol bemászott az ablakon, majd a konyhában rátámadt az ott tartózkodó sértettre. Bár a nála lévő baltát nem használta, áldozatát többször testszerte megütötte. Cselekményét a terhelt akkor hagyta abba, amikor a házban lakó tanú benyitott a konyhába, megijedt, és a helyszínről segítségkérés céljából elfutott. Ezt követően a vádlott távozott a helyszínről, visszament a presszóba szórakozni, a sértett pedig értesítette a mentőket.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket – egyebek mellett hat rendbeli törést – szenvedett.

Megjegyzés: előkészítő ülés

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen