L.K. + 4 fő

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 19., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
16.B.36/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyaló: 
VII. emeleti tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A terheltek közül I. rendű és IV. rendű vádlott élettársak, a III. rendű vádlott az I. rendű és V. rendű vádlott édesapja, míg a II. rendű vádlott a terhelt fivérek unokatestvére.

I. vádpont

2017. március 9-én a vádlottak barátaikkal közösen indultak el szórakozni. Egy presszóban találkoztak a társaság egy tagjának ismerősével, akivel eleinte barátságosan viselkedtek. Amikor azonban a sértett rászólt a III. rendű vádlottra, hogy ne viselkedjen agresszívan egy vendéggel, akkor a terheltek dühösek lettek a férfira. Először az I. rendű vádlott megütötte őt, majd a társaság több tagja folytatta a bántalmazását. Ennek következtében a sértett elesett, a fejét pedig a lépcsőbe verte. Miután magához térítették, a vádlottak és barátaik távoztak a helyszínről. A bántalmazás miatt a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket, illetve egy maradandó esztétikai károsodást szenvedett. Tekintettel a bántalmazás módjára, a ténylegesnél súlyosabb sérülés veszélye fennállt, amelynek elmaradása pusztán a véletlenen múlott.

II. vádpont

Miután távoztak az I. vádpontban szereplő helyszínről a vádlottak egy másik kocsmába mentek, ahol italozni kezdtek. Nem sokkal később érkezett a helyszínre két másik sértett, akik kávét fogyasztottak. Közben az I. rendű vádlott túl hangosan próbálta hallgatni a saját maga által hozott zenét, amibe a pultos nem egyezett bele. Ekkor az I., a II. és a III. rendű vádlott a sértettekhez léptek, rasszizmus miatt vonták kérdőre őket, majd a II. rendű vádlott megütötte az egyik férfit, aztán a többi terhelettel mindkét sértettet bántalmazni kezdték. Néhány perc dulakodást követően a két sértettnek sikerült kijutnia a teraszra, ahová a terheltek még követték és tovább bántalmazták őket. Végül a két férfi elmenekült a helyszínről és telefonon értesítette a rendőrséget. Az eset során egyik sértett 8 napon túli, míg társa 8 napon belüli sérüléseket szenvedett.

Megjegyzés: ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen