M.F. + 1 fő

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 4., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
A sértett sanyargatásával, jelentős érdeksérelmet okozva, társtettesként elkövetett kényszermunka bűntette
Ügyszám: 
7.B.7/2021
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék 1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
földszint 21. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

2017 elején a vádlottak egy ingatlant vásároltak, ahol felújítási és építkezési munkálatokba kezdtek. 2017 májusában a férfi terhelt egy szomszédos település áruházlánca előtt megszólította az ott tartózkodó, értelmi fogyatékkal élő sértettet, akitől megkérdezte, lenne-e kedve egy építkezésen dolgozni. Miután a férfi nemleges választ adott, az I. rendű vádlott betuszkolta őt a kocsijába és egy ajtó, ablak, víz, áram, illetve tisztálkodási lehetőségek nélküli melléképületben szállásolta el. Ezt követően a feleségével együtt heteken át, napi egy étkezés mellett, fizetség nélkül végeztettek nehéz fizikai munkát a sértettel, aki állapotánál fogva nem tudott segítséget kérni vagy egyedül hazamenni.

Mivel a családja semmit nem tudott a sértett hollétéről, ezért 2017. május 18-án a rendőrségen jelentették be az eltűnését.

2017. június 5-én az I. rendű vádlott visszavitte a sértettet ahhoz az áruházhoz, amelynek közelében először találkozott vele. Ott az erősen lefogyott, szennyezett ruházatot viselő férfit a család egyik ismerőse felismerte, majd a hozzátartozói hazaszállították.

Megjegyzés: folytatólagos tárgyalás – ítélet várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen